Posted on: 19 Ekim 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Dikkat! bu haber “Milli Gazete” ajansından çekilerek otomatik olarak sarihaber.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
SarıHaber gazete veya bir ajans değildir!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bartın’ın Amasra ilçesinde yaşanan maden faciasının ardından 41 işçinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclis’inde ( TBMM) milletvekillerini bilgilendirdi. Dönmez’in konuşması sırasında muhalefet milletvekilleri “istifa” diyerek tepkilerini gösterdi. Söz konusu patlamayı “grizu” şeklinde değerlendirdiklerini söyleyen Dönmez, “Galeride kısmi yangınlar oluşmuş, kömür üretimi bölümünde kısmi göçükler meydana gelmiştir.  Kaza anında 110 madenci kardeşimiz çalışmaktaydı. İvediyle arama-kurtarma çalışmaları başlamıştı. 30 tahlisiyecimiz bulunmaktadır. 110 kişi ilave ekipler maden ocağında arama-kurtarma çalışmalarında görev almıştır. Madencilerimizden 58’i sağ tahliye edildi, 41 madenci kardeşimiz hayatını kaybetti. 11 madenci ise yaralı olarak hastaneye sevk edildi” ifadelerini kullandı.
“50 KALEMDE İYİLEŞTİRMELER YAPILDI” Kazanın yaşandığı ilk dakikalarda Sayıştay raporlarının gündeme getirildiğini belirten Dönmez, “2017 ve 2019 yıllarında yer alan hususların ……

Devamını okumak için: https://www.milligazete.com.tr/haber/12402108/ilk-bulgular-grizu-patlamasi

Kaynak :
https://www.milligazete.com.tr/haber/12402108/ilk-bulgular-grizu-patlamasi

Leave a Comment