Posted on: 17 Ekim 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Dikkat! bu haber “İstiklal” ajansından çekilerek otomatik olarak sarihaber.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
SarıHaber gazete veya bir ajans değildir!

AKP MKYK, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Parti genel merkezindeki toplantı, saat 17.10’da başladı. Toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

Çelik’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“ABD YPG’YE DESTEĞİ DURDURMALI”

“ABD gibi bir NATO ülkesinin DAEŞ ile mücadele konusunda kendisine dayanak aldığı yerin PYD-YPG terör örgütü olması son derece vahimdir. O zaman dünyada kime karşı terörle mücadele konusunda ilkeli olmaktan bahsedeceksiniz.

Herkes kendi ulusal güvenlik anlayışını çok dar, son derece indirgemeci, müttefiklerini düşünmeden bu şekilde tanımlarsa ortaya çıkan tablo bir NATO üyesi ülkenin bir başka NATO üyesi ülke için tehdit teşkil eden terör örgütü ile iş tutarak güya DAEŞ ile mücadele etmesi gibisinden son derece garip bir tablo ortaya çıkarır.

PUTİN’İN DOĞALGAZ MERKEZİ TEKLİFİ

Türkiye’nin en güvenilir rota olduğu anlaşılmış oldu.

BARTIN’DAKİ MADEN FACİASI

“Bütün boyutlarıyla açığa çıkarılacak ve kamuoyuyla şeffaf şekilde paylaşılacak.

ERDOĞAN’IN 28 EKİM’DEKİ AÇIKLAMASI

Bütün vatandaşlarımızı 28 Ekim’de Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından yapılacak Türkiye vizyonu konuşmasını dinlemeye davet ediyoruz.

“EVLAT NÖBETİNDEKİ EKREM ARTI HAYATINI KAYBETTİ”

Diyarbakır Anneleri’nin nöbetinin bin 141’inci günü. Çok üzücü bir haber aldık. Evlat nöbetindeki Ekrem Artı, 7 yıldır kavuşamadığı evladının peşine düşmüştü. Maalesef hayatını kaybetti, evlat hasretiyle vefat etti.

“TOPRAKLARIMIZI KORUMA KONUSUNDA KARARLIYIZ”

ABD gibi bir NATO ülkesinin DAEŞ ile mücadele konusunda kendisine dayanak aldığı yerin PYD-YPG terör örgütü olması son derece vahimdir. O zaman dünyada kime karşı terörle mücadele konusunda ilkeli olmaktan bahsedeceksiniz. NATO ülkesi olarak biz topraklarını koruma konusunda kararlığımızı sürdürdüğümüz gibi, bu faaliyetlerin Avrupa ve NATO’nun ortak güvenliğinin de merkezini teşkil ettiğini kimsenin unutmaması gerekiyor. Bu eleştiriyi getiren ülkelerin kendi güvenlikleri içinde sakıncalı bir yaklaşımdır.

“AVRUPA’DA İNSANLARIN DONMAMASI İÇİN TÜRKİYE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIR”

Avrupa’da insanların donmaması için Türkiye bir enerji üssü, enerji merkezi olarak üzerine düşeni yapmaya hazır.

Önümüzde tahıl koridorunun gerçekleşmesi gibi yine Türkiye’nin merkezde olduğu, gaz koridorunun gerçekleşmesi de söz konusu olabilecektir. Herkesi bu konuya sağduyulu bir şekilde yaklaşmaya ve Türkiye’ye destek vermeye davet ediyoruz.”

KILIÇDAROĞLU’NUN ABD ZİYARETİ

Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyareti bizden çıktı, kendisini destekleyenler de başarısız bir ziyaret olarak niteledi. 8 saat ortadan kayboldu. Bununla ilgili bir açıklama yapılmadı. Bu açıdan baktığımızda enteresan şeffaf bir gezi olmuş.

BAŞÖRTÜSÜ İÇİN ANAYASA TEKLİFİ

CHP, çözülmüş bir meselenin ardından teklif getirdi. CHP yönetiminin söyledikleri ve yaptıkları uyuşmuyor.

Geçmişte yapılanın yanlış olduğunun vurgulanması önemli ama zamanında yaptığınız açıklamalar yüzünden 1 nesil 2 nesil kadınlar Türkiye’de geleceklerini kaybettiler. Burada şimdi ‘ben sizle helalleştim’ derseniz burada bir samimiyetsizlik ortaya çıkar.

BORRELL’İN AÇIKLAMALARINA TEPKİ

Sömürgeci bir bakış açısıyla söylenen sözler talihsiz.”

Kaynak :
https://www.istiklal.com.tr/haber/celikten-kilicdarogluna-kayip-8-saat-tepkisi-enteresan-seffaf-bir-gezi-olmus/717259

Leave a Comment